Zamjenik župana Darko Sobota otvorio prvi festival „SHOWderica“

Prvi festival na jezeru Šoderica održan je prošlog vikenda, a otvorio ga je zamjenik župana Darko Sobota koji je pohvalio rad volontera i inicijativu za revitalizaciju Šoderice. Osim zamjenika Sobote prisutnima su se obratili Ivan Kičinbaći, predsjednik Udruge športske rekreacije podravskih studenta i Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.
Nakon svečanog otvorenja, počela su sportska natjecanja u odbojci na pijesku te predstavljanje udruga i obrtnika. Brojne udruge, kreativci, klubovi i ugostitelji prepoznali su kvalitetu festivala, a ovo su samo neki koji su sudjelovali na prvom izdanju festivala SHOWderica: Koprivkov svijet, Nakit Tanja, Zeleni kadar, CISV, Domaća radinost Dragutin Ferenščak, Konjički klub Zenga, DDC, Restoran Klas, Udruga Sova, Crveni križ, Bilogorski renđeri, Športski plesni klub „Ritam“ Koprivnica i drugi. Udruge, klubovi i ugostitelji pripremili su različite programe poput paintballa, radionica, vožnje fijakerom i konjičkih igara, degustacije proizvoda od koprive, prikaza vježbe spašavanja iz vode, zumba fitnessa, crtanja grafita na foliji, itd.
U glazbenom dijelu festivala publiku su zabavljali Take Me Out DJ’s, Tamburaški sastav Mjesečina, RHS Coolektiv i Maxo.
Projekcija filma „Družba Pere Kvržice“ koja je trebala biti održana u nedjelju navečer otkazana je zbog loših vremenskih uvjeta.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

Foto: Valerija Ljubić