Održana svečanost u čast generalu Markaču

Zamjenik župana Darko Sobota prisustvovao je u nedjelju, 16. studenoga na završnoj svečanosti koja je organizirana u čast generalu Mladenu Markaču i povodom druge obljetnice oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu. Organizator ove svečanosti bila je Udruga „Peski-Art Đurđevac“, dok je pokrovitelj projekta bila Koprivničko-križevačka županija.
Zamjenik župana Darko Sobota podržao je inicijativu Udruge „Peski-Art Đurđevac“ za obilježavanje ovoga važnog datuma novije hrvatske povijesti i tom je prilikom otvorio prigodnu izložbu likovnih radova nastalih na likovnoj radionici „Peski-Art 2014. Đurđevac“ održanoj na Dan neovisnosti, 8. listopada 2014. godine.
Udruga je osnovana u kolovozu ove godine s ciljem promicanja kulturnih aktivnosti svojih članova, promicanja identiteta i imena Grada Đurđevca i njegovih stanovnika te povodom obilježavanje donošenja oslobađajuće presude i dana slobode za hrvatske generale zatočene u Haag-u, a posebno počasnog građanina grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije generala Mladena Markača.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.