Zamjenik župana Darko Sobota održao radni sastanak oko koordinacije projekata

Zamjenik župana Darko Sobota sazvao je redovni radni sastanak s pročelnicima Upravnih odjela Koprivničko-križevačke županije i županijskim ustanovama oko koordinacije projekata.

Sastanak je održan kako bi se razmijenile informacije o projektima u provedbi, javnim pozivima te pozivima u najavi pri čemu je zamjenik Sobota naglasio važnost koordinacije i pravovremene komunikacije između Upravnih odjela Koprivničko-križevačke županije i županijskih ustanova što doprinosi kvalitetnoj realizaciji projekata.

Projekte na razini Koprivničko-križevačke županije ukratko je predstavio voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek istaknuvši kako Županija zajedno s POROM Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja te ostalim županijskim ustanovama trenutno ima 11 projekata u provedbi dok ih je u fazi ocjenjivanja 26.

img_5049mPročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac osvrnuo se na projekte izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje i energetske savjetnike za energetski siromašna kućanstva“ koji će uskoro imati završne konferencije, a pružio je informacije i o projektu izgradnje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac.

Projekte s područja zdravstva i socijalne skrbi predstavila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja naglasivši kako projekt „Ruka pomoći“ traje do 21. studenog, ali kako će se aktivnosti pružanje pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama nastaviti i po završetku projekta zahvaljujući Županiji koja je osigurala sredstva za plaće gerontodomaćica.

Osvrnula se i na projekt poboljšanja pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti naglasivši kako su utvrđene potrebe za opremom Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i koncesionara primarne zdravstvene zaštite te kako su definirane ambulante u kojima će se raditi određeni infrastrukturni radovi.

Sa stanjem prijave projekta izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dnevne bolnice i dnevne kirurgije okupljene je upoznala zamjenica ravnatelja Opće bolnice Koprivnica Biljana Marković naglasivši kako je projekt ukupne vrijednosti 36 milijuna kuna prijavljen 10. listopada te kako se trenutno čeka ocjena sukladnosti od strane Ministarstva zdravstva kako bi se nastavilo s daljnjom pripremom projekta.

img_5052mO provedbi projekata „Svi u školi, svi u stolu“ i „Prilika za sve 2“ izvijestila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, nakon čega je ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić naglasila kako je PORA od 12 projekata u provedbi, uključena u još pet projekata: Ruka pomoći, Svi u školi, svi pri stolu, Prilika za sve 2, ATM for SME´S i Jačanje kapaciteta sudionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ravnateljica Birčić ujedno se osvrnula i na projekte u najavi odnosno promicanje održivog korištenja prirodne baštine naglasivši kako je na raspolaganju fond od 380 milijuna kuna od čega prijavitelji mogu dobiti od dva do 20 milijuna kuna, a dodala je i kako će se početkom sljedeće godine objaviti novi natječaj za kulturnu baštinu.

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović okupljene je upoznao kako Zavod trenutno provodi projekt „Minatura 2020“ te je pružio i informacije o projektu osiguravanja dostupnosti geografskog informacijskog sustava.

Na kraju sastanka zaključeno kako je nužno da svi projekti koji se planiraju prijaviti na natječaj budu spremni u trenutku kada se natječaj već objavi te kako je za uspješnu prijavu projekata nužna zajednička suradnja.

Služba ureda župana