Zamjenik župana Darko Sobota na skupu Regionalne mreže mladih Skupštine europskih regija

Skup Mreže mladih Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions – Youth Regional Network) održao se po prvi puta izvan granica Europske unije, od 7. do 9. lipnja 2010. u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici. Jadan od domaćina trećeg skupa najveće europske mreže mladih bila je i Koprivničko-križevačka županija, koju je na otvorenju i okruglom stolu predstavljao zamjenik župana Darko Sobota.

Prilikom okruglog stola koji je održan nakon otvorenja razgovaralo se o dvije iznimno važne teme: iskustvima regionalne politike u hrvatskim i europskim okvirima, te o predloženim izmjenama Zakona poreza na dohodak. Uz predsjednika RH u prošlom mandatu Stjepana Mesića koji je otvorio skup, izaslanike predsjednika RH, te predstavnike okolnih Županija, učešće u raspravi tom prilikom uzeo je i zamjenik župana Sobota. On je u svom govoru naveo primjere međuregionalnih odnosa i suradnje Koprivničko-križevačke županije s regijama EU u svrhu gospodarske diplomacije, te važnost ulaganja u mlade i visoko obrazovanje pri čemu je spomenuo dobru praksu županijske kreditne politike za studente i potporu rada županijskog Savjeta mladih.

Nakon održanih rasprava sastavljeni su zaključci koji su upućeni predsjedniku Hrvatskog sabora, predsjednici Vlade, hrvatskom predsjedniku, te svim nacionalnim medijima.