Zamjenik Sobota sudjelovao na panel diskusiji „Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica“

U sklopu edukacije „Poslovni uzlet grada Virovitice“ održanoj u virovitičkoj Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici zamjenik župana Darko Sobota sudjelovao je na panel diskusiji „Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica“.

U svom obraćanju zamjenik Sobota istaknuo je kako je Koprivničko-križevačka županija, osim po brojnim velikim tvrtkama, poznata i po malim i srednjim poduzećima koji su gotovo u cijelosti orijentirani na izvoz svojih roba i usluga.

„Ne treba govoriti samo o materijalnim resursima. Veliko bogatstvo krije su u mladim i obrazovanim kadrovima, no i ovaj kraj zahvaća slavonska pošast selidbe. Vjerujem da taj problem možemo riješiti jedino povećanjem učinkovitosti usluga gospodarstvenicima koji će stvoriti nova radna mjesta. To je razlog više zašto decentralizacija važna“, dodao je zamjenik Sobota.

Tijekom diskusije razgovaralo se i o zajedničkom problemu područja Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Požeško-slavonske županije, a kao problem navedena je velika prometna izoliranost koja otežava rad poduzetnicima i gospodarstvenicima kako bi svojim kvalitetnim proizvodima mogli postići jednaku konkurentnost na tržištu.

Pored zamjenika Sobote, na panel diskusiji sudjelovali su i zamjenik župana Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, pročelnik Upravnog odjela za financije i proračun Požeško-slavonske županije Damir Jakoubek, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Zdenko Podolar i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Služba ureda župana