Zamjenik Sobota sudjelovao na konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo – porezna reforma iz perspektive gospodarstva – godinu dana poslije”

U organizaciji Večernjeg lista u upravnoj zgradi tvrtke Podravka u petak 6. rujna održana je  konferencija “Hrvatska kakvu trebamo – porezna reforma iz perspektive gospodarstva – godinu dana poslije” na kojoj je uz brojne uzvanike iz svijeta gospodarstva i politike sudjelovao i zamjenik župana Darko Sobota. Konferencija koja je okupila relevantne stručnjake bila je posvećena efektima nadolazećih mjera porezne politike u stvaranju poticajnijeg poduzetničkog okruženja.

Na konferenciji koja je odgovorila na mnoga važna pitanja iz područja gospodarstva su sudjelovali ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Uprave Podravka Marin Pucar, član Uprave za financije Podravke Davor Doko, predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi te Marko Remenar iz Adris grupe.

Konferenciju je u ime organizatora otvorio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, nakon kojeg se prisutnima obratio  ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat istaknuvši  nužnost demografske revitalizacije te kao najveći problem hrvatskog gospodarstva apostrofira  nedostatak kvalificirane radne snage što bi se trebalo riješiti većim stipendijama za polaznike strukovnih škola.

Predsjednik Uprave Podravka Marin Pucar čestitao je svima koji su sudjelovali u organizaciji konferencije te kazao kako je zahvaljujući reformama Podravka tijekom  prošle godine podigla  standard svojih radnika za čak 35 milijuna kuna.

„I sami smo inicirali neke mjere koje su prihvaćene, a  zahvaljujući poreznoj reformi danas Podravki rastu prihodi i izvoz. Ovakve inicijative za cilj imaju razvoj konkurentnosti i treba naglasiti kako smo u top 5 hrvatskih izvoznika, posebice u segmentu prehrambene industrije“, istaknuo  je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Ministar financija Zdravko Marić najavio je kako budućnost donosi sto postotno porezno rasterećenje plaća mladih do 25 godina starosti  te 50 postotno rasterećenje onih između 25 i 30 godina starosti, dok je član Uprave za financije Podravke Davor Doko dodao kako je  porezna reforma rezultirala povećanjem standarda građana te posljedično time  većom potrošnjom i prosperitetom Podravke.

 Marko Remenar iz Adris grupe je pohvalio poreznu reformu, a Emil Tedeschi je pozvao na  jednak tretman poreznih inspektora prema malim i velikim poslodavcima. Svi sudionici konferencije složili su se kako su je poduzetništvu uz poticajne mjere  nužan i optimizam koji se sve više budi na zadovoljstvo gospodarskih subjekata i građana.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana