Zamjenik Sobota sudjelovao na Hrvatsko-mađarskoj gospodarskoj konferenciji u Nagykanizsi

U organizaciji Gospodarske i trgovačke komore Nagykanizse u kojoj sudjeluje i Konzulat RH u Mađarskoj,  u petak 22. studenoga u Nagykanizsi je održana Hrvatsko-mađarska gospodarska konferencija kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije sudjelovali zamjenik župana Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za  financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec. Uz njih u delegaciji iz Koprivničko-križevačke županije konferenciji su prisustvovali i direktor Hrvatske gospodarske komore–ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić te tajnik Obrtničke komore Božo Barać.

Konferencija je održana pod nazivom  „Novi polet hrvatsko-mađarskim gospodarskim vezama i  stvaranje povoljnih uvjeta malim i srednjim poduzetnicima s jedne i druge strane granice”, a sudjelovali su predstavnici Ministarstva gospodarstva RH, Ministarstva vanjskih poslova RH, predstavnici komora Virovitice, Koprivnice, Varaždina, Čakovca, Bjelovara te poduzetnici koji su posebno zainteresirani u bilateralnim odnosima.

Sudionici su raspravljali o zamislima Vlada u pogledu gospodarskog napretka dviju država te kako unaprijediti pograničnu suradnju, dok je pročelnik Masnec o rezultatima i uspjesima zajedničkih EU projekata. Predsjednik Gospodarske i trgovačke komore Nagykanizse Dr. Polay József je govorio o moguċnostima suradnje  te stimulaciji suradnje malih i srednjih poduzetnika, a Martin Dale o odnosu multinacionalnog poduzeća prema industrijskoj revoluciji i digitalizaciji.

Konferencija je poduzetnicima  ponudila mogućnost i smjernice za daljnji razvoj te ih potaknula na prijelaz na digitalizaciju i unaprjeđenje poslovanja.

 

 

Služba ureda župana