Zamjenik Sobota sa suradnicima sudjelovao na Podravkinom stručnom skupu „Dan polja pšenice“

U srijedu 19. lipnja u Društvenom domu u Hlebinama održan je Podravkin tradicionalni stručni skup „Dan polja pšenice“, na kojem su predstavnici Podravkinog sektora Poljoprivrede razmijenili iskustva i znanja vezano uz uzgoj i otkup pšenice s okupljenim stručnjacima, znanstvenicima i proizvođačima. Stručnom skupu prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima koji je tom prilikom istaknuo važnost suradnje Podravke i kooperanata te braniteljskih udrugama čime se na najbolji način revitaliziraju domaća polja.

Na skupu je istaknuto kako Podravka, koja surađuje s više od 2500 kooperanata, ove godine  planira otkupiti rekordnu količinu pšenice i to više od 60.000 tona, a strateški cilj kompanije je proizvodnja 100 posto potrebne sirovine s domaćih polja  kod onih poljoprivrednih kultura koje je moguće proizvesti u Hrvatskoj.

Podravkini stručnjaci iz sektora Poljoprivrede održali su i prezentacije na temu prinosa i kvalitete aktualnog sortimenta pšenice, dok su gostujući predavači s Veleučilišta Rijeka, Poljoprivredni odjel Poreč, govorili o ispravnoj gnojidbi kao veoma važnoj agrotehničkoj mjeri neophodnoj za ostvarivanje visokih prinosa i kvalitete zrna pšenice.

Stručni skup završio je predstavljanjem oplemenjivačkih programa na pšenici i obilaskom pokusnih polja.

Izvor fotografija: epodravina.hr

Služba ureda župana