Zamjenik Sobota prisustvovao VII. Memorijalnom susretu hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata u Peterancu

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, prošlog je vikenda u Vatrogasnom domu u Peterancu održan VII. Memorijalni susret hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Podružnice Koprivničko-križevačke županije, Ogranak Peteranec.

Memorijalnom susretu prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota, koji je predsjedniku Ogranka Stjepanu Turiju čestitao na organizaciji i okupljanju branitelja i njihovih obitelji te mu poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu. Dodao je kako Koprivničko-križevačka županija pomaže rad braniteljskih i stradalničkih udruga, kao i njihove brojne projekte te će im uvijek biti na raspolaganju.

Branitelje su pozdravili i izaslanik Predsjednice RH i dopredsjednik Zbora gardijske brigade Krešimir Maretić, saborski zastupnik Damir Felak, članica Središnjeg odbora UHBDDR Marija Kronja, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković te načelnik Općine Peteranec Stjepan Milinković.

Memorijal je održan u sjećanje na hrvatske branitelje Miroslava Blažeka, Željka Hojsaka i Dražena Takača, natjecalo se u nekoliko sportskih disciplina, a održan je i prigodni kulturno-umjetnički program. Okupilo se preko 300 branitelja i njihovih obitelji iz cijele Hrvatske, a najuspješniji pojedincima i ekipama na kraju su podijeljeni pehari i medalje.

Služba ureda župana