Zamjenik Sobota prisustvovao proglašenju najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Grada Đurđevca za 2014. godinu

Zamjenik župana Darko Sobota u petak, 20. veljače u Domu kulture u Đurđevcu prisustvovao je svečanom proglašenju najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Grada Đurđevca za 2014. godinu. U svom obraćanju pozdravio je sve prisutne te se zahvalio sportašima, trenerima i pedagoškim djelatnicima što su svojim radom i brojnim odricanjima uspjeli u postizanju zavidnih rezultata. Ovom prigodom zamjenik je posebno istaknuo ulogu obrtnika, poduzetnika i jedinica lokalne samouprave te im zahvalio na angažmanu i financijskoj podršci što značajno doprinosi postizanju ovakvih rezultata. U ime Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca prisutne je pozdravio predsjednik Jura Tomrlin, svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković, predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković te tajnik Zajednice Branko Zorko.

Za najuspješniju sportašicu proglašena je Iva Kožarić iz Rukometnog kluba „Đurđevac“, a za sportaša Zoran Jančijev iz Košarkaškog kluba Mladost. U kategoriji najbolje mlade sportašice nagradu je primila Juričić Ema iz Karate kluba Đurđevac, dok je Filip Pandur iz Teniskog kluba „Đurđevac“ proglašen najboljim mladim sportašem. Najuspješnijom ženskom ekipom proglašena je ekipa Karate kluba Đurđevac, a muškom ekipom Powerlifting klub „Ultimate“. U 2014. godini najuspješniji sportaš osoba s tjelesnim invaliditetom je Belobrk Damir iz Powerlifting kluba Ultimate, a najboljom sportašicom s tjelesnim invaliditetom Mihalić Ivka iz Športske udruge tjelesnih invalida Đurđevac. Najbolja muška sportska ekipa osoba s invaliditetom je Kuglački klub osoba s invaliditetom Đurđevac, dok je najboljom ženskom sportskom ekipom osoba s invaliditetom proglašena Športska udruga tjelesnih invalida Đurđevac.

Priznanje za zaslužnog sportskog djelatnika uručeno je Ivanu Juričiću iz Karate Kluba Đurđevac, a najuspješniji sportski trener je Nikola Kopričanec iz Karate Kluba Đurđevac.

Odlukom Upravnog odbora posebno priznanje za postignute sportske rezultate, stručan i redovit rad s mladim sportašima te promociju grada Đurđevca tijekom 2014. godine osvojili su Kuglački klub “Graničar” Đurđevac i Škola nogometa grada Đurđevca – ekipa U-12.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:

Melita Ivančić, mag. pol.