Zamjenik Sobota prisustvovao predstavljanju projekta „Vinski vodič Podravine i Prigorja“

Zamjenik župana Darko Sobota prisustvovao je predstavljanju najopsežnijeg projekta brendiranja vina Podravine i Prigorja pod nazivom „Vinski vodič Podravine i Prigorja“ koje je održano u prvoj eko vinariji Šipek u Kloštru Podravskom.

Riječ je o projektu čiji je nositelj Glas Podravine, a provodi se u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom s ciljem razvoj Podravine i Prigorja kao top vinske i kulturne destinacije.

Tom je prilikom voditelj projekta Miroslav Mirković istaknuo kako će vodič biti namijenjen turistima, vinoljupcima i ostalima koji žele uživati u eno-gastro ponudi Podravine i Prigorja: „Radi se o vodiču koji će vas uputiti u najbolje vinarije Podravine i Prigorja, restorane i smještajne kapacitete koje možete posjetiti, s opisima svih vina, preporukama za kušanje i kupnju te informacijama o tome gdje i što jesti, koje znamenitosti posjetiti u okolici svake vinarije te gdje prenoćiti.

Dodao je kako će vodič biti tiskan u tri izdanja te kako će ukupna naklada biti oko 10 tisuća primjeraka. „Vinski vodič Podravine i Prigorja“ tiskat će se kao specijalno izdanje Glasa Podravine i Prigorja, a određeni broj primjeraka namijenjen turističkim zajednicama, hotelima i ostalim turističkim objektima bit će tiskan i van novinskog izdanja.

Sve okupljene pozdravio je i zamjenik Sobota koji je pohvalio ideju i inicijativu Glasa Podravine te naglasio kako će se na ovaj način omogućiti da se Koprivničko-križevačku županiju prepozna na vinskoj karti Hrvatske: „Ideja povezivanja vina i hrane je odlična, koju će s vremenom prepoznati svi oni koji se bave vinogradarstvom, podrumarstvom ili ugostiteljstvom.“ Pored toga, zaključio je kako je za uspješan turistički razvoj ovog kraja ključna upravo suradnja Koprivničko-križevačke županije s općinama, gradovima, proizvođačima i turističkim zajednicama.

U ovom projektu sudjeluju općine Rasinja, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Kalinovac, Virje, Novigrad Podravski, Kalnik, Sveti Petar Orehovec, Molve te gradovi i turističke zajednice iz Koprivničko-križevačke županije, a u sklopu predstavljanja projekta, gosti i uzvanici mogli su kušati ekološka vina domaćina kao i podravske delicije.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Glas Podravine