Zamjenik Sobota prisustvovao potpisivanju ugovora o rekonstrukciji i izgradnji pruge Dugo Selo-Križevci

Radovi na najvećem željezničkom infrastrukturnom projektu na dionici od Dugog Sela do Križevaca kreću već ovog ljeta, a potpisivanju ugovora u središnjici HŽ Infrastrukture o rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka ove željezničke pruge prisustvovao je zamjenik župana Darko Sobota.

Ovim projektom vlakovi će moći voziti brzinom od 160 km/h, ukinut će se 17 željezničko-cestovnih prijelaza i dva pješačka prijelaza, a izgradit će se  6 mostova, 11 nadvožnjaka, jedan podvožnjak i šest pothodnika čime će se povećati sigurnost prometa. Pored toga, obnovit će se željeznički kolodvori Dugo Selo, Vrbovec i Križevci kao i stajališta Božjakovina i Repinec, a izgradit će se i novi kolodvor Gradec. Vrijeme putovanja skratit će se na 18 minuta, a svi radovi trebali bi biti dovršeni 2020. godine.

Ukupna vrijednost ovih radova je milijardu i 254 milijuna kuna od čega je 85 posto financirano iz sredstava Europske unije, a radove će izvoditi zajednica ponuditelja odnosno DIV d.o.o., Dalekovod d.d. i Zagreb-Montaža d.o.o.

Služba ureda župana

Izvor slika: www.zagrebacka-zupanija.hr