Zamjenik Sobota prisustvovao posljednjem Regionalnom placu u Nedelišću i otvorio završnu konferenciju EU projekta CrossMarkets Pannon EGTS-a

Zamjenik župana Darko Sobota u subotu, 26. listopada prisustvovao je posljednjem ovogodišnjem  Regionalnom placu u Nedelišću na kojem je i Koprivničko – križevačka županija bila jedan od partnera te su se predstavili i županijski izlagači s ciljem promocije i unapređenja prodaje domaćih proizvoda.

Regionalni plac koji se održao četiri puta ove godine okupio je brojne OPG-ove iz Koprivničko-križevačke, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske, Virovitičko-podravske i Krapinsko-zagorske županije koja se na posljednjem ovogodišnjem Regionalnom placu predstavila i kao županija-partner, a međunarodni karakter Regionalnom placu dali su izlagači iz Mađarske i Slovenije.

Izlagače i posjetitelje pozdravio je direktor MESAP-a Vitomir Kirić, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Krapinsko zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, pomoćnica ministra gospodarstva, obrta, malog i srednjeg poduzetništva Ana Mandac, ujedno i pokrovitelja 4. Regionalnog placa te u ime Pannon EGTS-a i mađarskih izlagača obratio se Andras Göndöc.

U okviru 4. Regionalnog placa održana je i završna konferencija EU projekta CrossMarkets Pannon EGTS-a i Okrugli stol namijenjen upravo malim proizvođačima i obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima na kojemu se raspravljalo o modelima smanjenja ograničenja u prodaje na tržnicama i sajmovima u prekograničnom prostoru.

Završnu konferenciju otvorio je potpredsjednik Pannon EGTS-a, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota koji je istaknuo važnost prekogranične suradnje na svim razinama te pohvalio dosadašnju suradnju, no i činjenicu da problemi i dalje postoje te da je i ovaj projekt korak ka njihovu uspješnom smanjivanju i u konačnici rješavanju.

Direktor Pannon EGTS-a Andras Göndöc upoznao je nazočne s ciljevima b-Solutions programa financiranog od strane Europske komisije, posebno istaknuvši nužnost uklanjanja zakonskih i administrativnih prepreka koje koče prekograničnu suradnju.

Podsjetimo Koprivničko-križevačka županija je u veljači 2018. godine pristupila Pannon EGTC-u, nakon što je o tome donesena odluka na Županijskoj skupštini s ciljem daljnje suradnju s regijama u Mađarskoj i Sloveniji, a posebno razvoja pograničnog područja te s naglaskom na partnersko povezivanje u svrhu pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Međimurska županija