Zamjenik Sobota prisustvovao info radionici na temu otvorenog javnog poziva „E-IMPULS“

U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica održana je info radionica na temu otvorenog javnog poziva Ministarstva poduzetništva i obrta pod nazivom „E-IMPULS“ namijenjenom poduzetnicima i obrtnicima.

Pozdravne riječi na samom početku uputio je zamjenik župana Darko Sobota te posebno pridao važnost mikro i malim obrtnicima i poduzetnicima koje je ujedno i pozvao da se odazovu na ovaj Poziv: „Pozivam sve mikro i male poduzetnike i obrtnike da se jave na ovaj Poziv preko naših županijskih institucija i iskoriste mogućnosti koje im se pružaju“. Isto tako, zahvalio se svim organizatorima, PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja, HGK Županijskoj komori Koprivnica i Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije na „doprinosu u razvoj poduzetništva i obrtništva na području Koprivničko-križevačke županije“.

IMG_1332mNakon uvodnog dijela, detalje, daljnje aktivnosti i mogućnosti ovog otvorenog javnog Poziva prezentirala je voditeljica Odjela za poduzetništvo, ulaganja i ruralni razvoj Marina Šandor Krznarić te pri tome zahvalila svim partnerima na provedbi ovog Poziva.

Valja istaknuti da je ovim Pozivom osigurano 250 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 2016. godinu, a prihvatljive djelatnosti su prerađivačka industrija, građevinarstvo, informacije i komunikacije, stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti.

Cilj Poziva je potaknuti mikro i malih poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga bespovratnim potporama radi jačanja konkurentnosti, a Poziv je otvoren do 30. rujna 2016. godine.

Info radionici na temu otvorenog javnog poziva „E-IMPULS“ je uz tridesetak poduzetnika i obrtnika s područja Koprivničko-križevačke županije prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Služba ureda župana