Zamjenik Sobota pozdravio sudionike stručnih predavanja u sklopu 23. Dana travnjaka Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica u petak, 3. svibnja, stručnim predavanjima započela je 23. po redu manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji – Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku predavanja, okupljene poljoprivrednike i druge zainteresirane goste pozdravio je zamjenik župana Darko Sobota, a zatim su im prezentirani programi obrazovnih institucija s ciljem popularizacije zanimanja koja nude, kao i s naglaskom na važnost obrazovanja kao jednim od faktora konkurentnosti na tržištu.

Ravnatelj Toni Svoboda govorio je o programima križevačke Srednje Gospodarske škole, dok je stručne studije Visokog gospodarskog učilišta Križevci predstavila pročelnica Odjela za stručne studije dr.sc. Marcela Andreata-Koren.

Željko Crnojević iz Službe za održivo gospodarenje zemljištem i potpore šumarstvu, koja djeluje pri Ministarstvu poljoprivrede, govorio je o aktualnim natječajima Programa ruralnog razvoja, dok je Josip Crnčić iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu predstavio temu „Izrada plana osjemenjivanja putem računalnog modela planskog sparivanja“.

U ime tvrtke Schaumann Agri d.o.o. Ljiljana Pomper govorila je okupljenima o tome kako pripremiti kvalitetnu silažu, dok je Tatjana Međimurec iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, koja djeluje pri Ministarstvu poljoprivrede, održala predavanje na temu „Tlo-važan čimbenik u poljoprivrednoj proizvodnji“. Posljednje predavanje bilo je ono Marka Potroška iz tvrtke Bioter d.o.o. o nadzoru nad ekološkom proizvodnjom.

Dani travnjaka, kroz više od dvadeset godina održavanja, profilirali su se kao značajna sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje, kao i poduzetništva s  naglaskom na ruralni razvoj.

Manifestacija se održava od 3. do 5. svibnja na prostoru Sajmišta u Koprivnici, a program možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr