Zamjenik Sobota potpisao milijun kuna vrijedan ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u utorak 31. listopada zamjenik župana Darko Sobota potpisao je s ministricom Gabrijelom Žalac ugovor vrijedan milijun kuna za sufinanciranje projekta rekonstrukcije i dogradnje Područne škole „Fran Galović“ Peteranec, a po Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama.

Navedenim je Programom dodijeljeno ukupno 42 milijuna kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta u 47 objekata osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske, a koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine te predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz potporu projektima koji se odnose na ulaganje u izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje školskih objekata, a koji se u ovom programskom razdoblju ne mogu financirati iz Europskih fondova.

Ministrica Žalac izrazila je zadovoljstvo što se pronašao način sufinanciranja projekata koji će poboljšati uvjete za rad u školama, unatoč činjenici da obnova i poboljšanje materijalnih uvjeta u školama nisu prihvatljivi troškovi za sufinanciranje EU sredstvima u ovom programskom razdoblju.

Služba ureda župana