Zamjenik Sobota posjetio županijske izlagače na 16. Međunarodnom pčelarskom sajmu i 7. Izložbi vina i vinogradarske opreme u Gudovcu

Zamjenik župana Darko Sobota u subotu, 8. veljače  posjetio je 16. Međunarodni pčelarski sajam i 7. Izložbu vina i vinogradarske opreme koje se tijekom vikenda održavaju na sajamskom prostoru Gudovac, a svoje proizvode predstavljaju i izlagači s područja Županije.

Županija je kao dugogodišnji gost Sajma i ove godine zakupila 16 četvornih metara izlagačkog prostora za proizvođače meda i proizvoda od meda te vinogradare, a s područja županije se brojnim posjetiteljima predstavljaju OPG Gorički Igor, OPG Prilika Ivančica, OPG Hrženjak Marijan, OPG Ježić Zoran, OPG Petrus Tomislav, OPG Matočec, OPG Platužić Zvonko, Korenko d.o.o. te Križevački med iz Veterinarske stanice d.o.o.

Zamjenik Sobota u prisustvu pročelnika županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijana Štimca, obišao je štandove i izlagače s područja županiije te im poželio mnogo uspjeha u plasiranju proizvoda na tržištu. Izlagačima je uputio i riječi zahvale  na promociji Županije koja brojnim mjerama pomaže u njihovom radu. Za pčelare su tako u dosadašnjem periodu osigurana sredstva iz programa potpora za prihranu pčelinjih zajednica, a za vinogradare su osigurane potpore za višegodišnje nasade, okrupnjavanje zemljišta i osiguranja u poljoprivredi.

Na Sajmu su uz prodajno-promotivnu izložbu tijekom vikenda  održavaju i predavanja brojnih stručnjaka iz područja pčelarstva, predstavljaju se inovacije u pčelarstvu, a posjetitelji mogu uživati u degustacijama meda, domaćih sireva i suhomesnatih proizvoda te probrane vinske kapljice. U sklopu sajma održat će se i natjecanje u pripremi medenjaka te natjecanje u izboru najljepšeg pčelarskog štanda.

Služba ureda župana