Zamjenik Sobota otvorio 9. Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa

Prošlog je vikenda u organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac, Turističke zajednice područja Dravski peski, Udruge umirovljenika Kalinovac i Udruge žena Kalnovčice održana 9. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa koju je svečano otvorio zamjenik župana Darko Sobota.

Na izložbu je ove godine pristiglo 97 uzoraka, od čega 34 rakije, 61 liker, jedna vinovica te jedno desertno vino prosik, a događanje je održano u sklopu obilježavanja Dana Općine Kalinoac, odnosno Lukova.

Uz zamjenika Sobotu, okupljene je pozdravio i općinski načelnik Danijel Zvonar te predsjednik  Udruge Kalinovac Željko Zvonar. O kvaliteti ovogodišnjih uzoraka rakija, pripravaka od rakija i likera govorio je predsjednik komisije za ocjenjivanje izložaka Zdenko Ivanković, a na temelju rezultata komisije, organizator je ove godine dodijelio tri velike zlatne diplome, 19 zlatnih diploma, 53 srebrne, 14 brončanih i 4 priznanja, dok su 4 uzorka odbačena.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupila je Udruga umirovljenika Općine Kalinovac, dok je Udruga žena Kalnovčice ispekla lepinje za sve sudionike i goste.

Ranije istog dana održano je i natjecanje u gađanju na glinene golubove u Lovačkom domu “Zeko” Kalinovac, dok je na igralištu Osnovne škole Ivana Lackovića Croate odigrana revijalna rukometna utakmica između mlađih i starijih rukometašica RK Kalinovac.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Općina Kalinovac