Zamjenik Sobota otvorio 6. Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa

U nedjelju 18. listopada 2015. godine, zamjenik župana Darko Sobota ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije koja se održava u organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac, otvorio je 6. Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa. Ove godine na manifestaciju je pristiglo 86 uzoraka, od čega 31 rakija, 52 likera, 1 desertno vino i 2 octa.

Na temelju rezultata komisije za ocjenu rakije, pripravaka od rakije, likera i octa, organizator je ove godine dodijelio dvije velike zlatne diplome. Stjepan Matejak iz Ferdinandovca dobio je veliku zlatnu diplomu za rakiju travaricu i Martin Jušta iz Kalinovca za liker od aronije.

Zamjenik Sobota izrazio je zadovoljstvo rezultatima iz kojih je vidljivo da su proizvođači uložili mnogo truda i ljubavi u proizvodnju rakija, likera, vinjaka i octa, te je naglasio da je očigledan pomak kvalitete u odnosu na prethodne godine.

Prisutnima su se obratili i općinski načelnik Branko Sobota i direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc. U kulturnom dijelu programa nastupila je Udruga umirovljenika Općine Kalinovac, dok su članice Udruge žena Kalnovčice predstavile proizvode svoje Udruge, ali i pekle lepinje za sudionike i goste Izložbe.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

Foto: Kajje.in