Zamjenik Sobota otvorio 10. Dan povrća

Središnja manifestacija posvećena promidžbi proizvodnje povrća, promicanja vrijednosti razvoja domaće proizvodnje i prerade povrća održana je u subotu, 5. srpnja 2014. godine na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Dan povrća okupio je trideset i pet proizvođača koji su svoje povrće i prerađevine od povrća izložili na izložbeno-prodajnim štandovima te privukli veliki broj prolaznika i kupaca. Glavni pokrovitelj i organizator Dana povrća je Koprivničko-križevačka županija uz suorganizatore: Grad Koprivnica, Savjetodavnu službu, Podravku d.d. Koprivnica, Hrvatsko agronomsko društvo – Agronomskog društva Koprivnica,Udruga proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Osim promotivno-prodajne izložbe, Dan povrća je okupio i vrsne stručnjake s područja povrtlarstva koji su u Pučkom otvorenom učilištu na stručnom skupu govorili o problemima i preprekama s kojima se proizvođači povrća danas susreću.

Ovogodišnji Dan povrća svečano je otvorio zamjenik župan Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota. Čestitao je proizvođačima na ustrajnosti, volji i želji da se bave proizvodnjom te istaknuo: “Važnu ulogu u poljoprivrednoj proizvodnji ima Vlada i resorno ministarstvo, a mi kao Županija moramo pomoći kroz svoj proračun sufinanciranjem proizvodnje, kao što to i činimo“.

Svečanom otvorenju prisustvovali su saborski zastupnik Stjepan Milinković, saborska zastupnica i gradonačelnica Vesna Želježnjak sa suradnicima, predsjednik Organizacijskog odbora Dana povrća dr. sc. Zdravko Matotan sa članovima Organizacijskog odbora kojima je zamjenik Sobota posebno zahvalio, te brojni predstavnici institucija i medija.

Dani povrća obilježeni su i kulturno umjetničkim programom u izvedbi Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec. Nakon Obilaska manifestacije, uslijedila je podjela priznanja za najljepše uređeni izlagački prostor. Predstavnici medija, odnosno njihova tri člana izabrali su najljepše štandove, tako su ove godine priznanja dodijeljena: Obrtu Ciklama vl. Marija Santora iz KC Ivanca, OPG-u Mihaljević Ivica iz Kozarevca i 3. mjesto OPG-u Erhatić Matije iz Prugovca.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol