Zamjenik Sobota na sastanku sa predstavnicima institucija iz Republike Kosovo

U prostorijama Hrvatske zajednice županija u Zagrebu u srijedu 22.listopada zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima prisustvovao je studijskom posjetu predstavnika Mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo.

Za goste iz Kosova osmišljen je program posjete kako bi im se predstavila iskustva u provedbi pretpristupnih fondova za ruralni razvoj SAPARD i IPARD koje Hrvatska provodi od 2006. godine te planovima za provedbu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske u razdoblju 2014.-2020.

U ime Zajednice goste iz Republike Kosovo pozdravio je Darko Sobota, zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije te naglasio kako je „Hrvatska zajednica Županija kao institucija otvorena za prijenos hrvatskih znanja i iskustava u području regionalnog, lokalnog i ruralnog razvoja RH te umrežavanje naših članica i njihovih institucija sa zemljama u okruženju“.

U sljedeća tri dana predstavnici institucija s Kosova posjetiti će Koprivničko – križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Virovitičko – podravsku i Karlovačku županiju. U navedenim županijama lokalne akcijske grupe(LAG-ovi) i regionalne agencije prezentirati će svoje aktivnosti na području poljoprivrede, ruralnog razvoja i ruralnog turizma te projekte lokalnog razvoja definirane kroz lokalne razvojne strategije u okviru Zajedničke poljoprivredne politike EU.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.