Zamjenik Sobota na proslavi 80-te obljetnice postojanja i rada DVD-a Gregurovec

U nedjelju, 26. srpnja 2015. svečano je obilježena 80-ta obljetnica postojanja i rada DVD-a Gregurovec i 30 godina od potpisivanja povelje o bratimljenju s PGD-om Drešinja Vas iz Republike Slovenije. Uz brojne vatrogasce iz tridesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava te članova Prostovoljnog gasilskog društva Drešinja Vas, svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota, načelnik Općine Sv. Petar Orehovec Franjo Poljak, Stjepan Kušec predsjednik vijeća Općine Sv. Petar Orehovec, predsjednik VZŽ Koprivničko-križevačke Ivan Matosović te izaslanik HVZ-a Ivan Pečarić, ujedno i pomoćnik zapovjednika VZŽ Koprivničko-križevačke.
O radu društva kroz cijelu svoju povijest od osnutka 14. srpnja 1935. godine pa do danas, valja istaknuti kako se društvo kontinuirano razvijalo i napredovalo na svim razinama djelovanja od preventive do operative u natjecateljskom i društvenom segmentu. Društvo broji 65 članova, a za postignuća u radu isticali su se svojim radom pojedini članovi koji su u ovoj svečanoj prigodi odlikovani raznim vatrogasnim odličjima. Tako je vatrogasno odlikovanje za posebne zasluge dodijeljeno Ruganec Josipu, zlatna vatrogasna medalja Tukša Ivanu i Ruganec Dragutinu, zlatna vatrogasna plamenica Benko Josipu i Bermanec Stjepanu, srebrna vatrogasna medalja Ledinski Ivanu, Ledinski Valentu te Harča Danijelu, a brončanu vatrogasnu medalju primili su Futač Vinko, Glasnović Zlatko, Bermanec Tomislav, Zidarić Stjepan te predsjednik PGD-a Drešinja Vas Gregor Košec kao i zapovjednik Franci Zavašnik ml.
Na svečanosti je potpisana i povelja o nastavku suradnje između DVD-a Gregurovec i PGD-a Drešinja Vas koja traje već 30 godina, a njihovog predsjednika i zapovjednika odlikovalo se odlikovanjem za međunarodnu suradnju.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.