Zamjenik Sobota na predstavljanju monografije Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Kalinovac

Zamjenik župana Darko Sobota u srijedu, 5. lipnja prisustvovao je predstavljanju monografije „Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac 190 godina školstva i 20 godina samostalne škole“.

Kao što je naglasila ravnateljica škole Mirjana Bazijanec, Kalinovčani su ponosni na svoju dugu tradiciju školstva, na školu i na ljude koji su prošli kroz nju kao učitelji ili učenici te su u Monografiji odlučili predstaviti najvažnije događaje vezane za povijest kalinovačkog školstva, ali i ono što škola predstavlja i čini danas.

Monografija je nastala ove školske godine kao rezultat zajedničkog rada ravnateljice i učitelja, a donosi priču o školi, njenim počecima, razvoju, uspjesima, posebnostima, i svemu onome što je doprinijelo da škola bude takva kakva je danas.  U izradi je korištena dokumentacija iz školske spomenice i arhive škole, a mnogi sadašnji i bivši učenici, roditelji i učitelji ustupili su zapise, dokumente, fotografije i školske uspomene koje će mnoge vratiti u davne školske dane i  dogodovštine iz školskih klupa. Ravnateljica Bazijanec također je zahvalila roditeljima predstavnicima u Vijeću roditelja koji su sudjelovali u prikupljanju dokumentacije za izložbu Iz školskih dana koja je upotpunila svečanost te Županiji na podršci u izdavanju Monografije, kao i Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta i Općini Kalinovac.

Zamjenik Sobota zahvalio je svima koji su sudjelovali u izradi ove Monografije te je naglasio kako je obrazovanje temelj svakog uspješnog društva te prioritet djelovanja i ulaganja Koprivničko-križevačke županije, koja će i nadalje svojim projektima, investicijama i aktivnostima poticati i osiguravati razvoj obrazovnog sustava. Ujedno je dodao kako je ponosan na kalinovačku dugu tradiciju školstva te je ravnateljici i zaposlenicima škole poželio mnogo uspjeha u radu te još brojne radosne obljetnice.

Monografija sadrži osam poglavlja, a predstavila ju je ravnateljica Bazijanec kao urednica te profesorica povijesti i geografije Elizabeta Trepotec Marić. Promociji su još prisustvovali izv.prof.dr.sc Vesna Bedeković, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora, predstavnici Općine Kalinovac, predstavnici Školskog odbora i Vijeća roditelja, nekadašnji djelatnici škole i brojni učenici.

Služba ureda župana