Zamjenik Sobota na početnoj konferenciji projekta „Zaželi” u Kloštru Podravskom

Zamjenik župana Darko Sobota prisustvovao je početnoj konferenciji projekta „Zaželi“ – Programa zapošljavanja žena u Općini Kloštar Podravski pod nazivom Posao i pomoć u zajednici, koja je održana u Društvenom domu u Kloštru Podravskom.

Projekt je vrijedan 1.810.139,24 kuna, financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. godine u 85-postotnom iznosu, a ostatak će biti financiran iz državnog proračuna.

Zapošljavanjem 11 osoba iz ciljne skupine žena koje imaju najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje na vremenski period od dvije godine, ublažit će se posljedice njihove nezaposlenosti, a zbog osposobljavanja za obavljanje poslova gerontodomaćica povećat  će se njihova konkurentnost na tržištu rada. One će pružati pomoć i potporu za 45 osoba (maksimalno 60) koje su starije životne dobi i u nepovoljnom položaju te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i poboljšanje života krajnjih korisnika. Osim pružateljica usluga gerontodomaćica, bit će zaposlena i osoba kao projektni asistent.

Zamjenik Sobota sudionicima projekta poželio je mnogo uspjeha u provedbi te je pohvalio Općinu što brine o rješavanju problema nezaposlenosti, kao i o građanima koji trebaju njegu. Općini je čestitao na trudu i zalaganju, kao i na ostvarenju svih prošlogodišnjih  projekata te je najavio daljnju podršku Županije.

Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Siniša Pavlović te zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta, dok je predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, voditeljica Ispostave Đurđevac Dijana Rupnik uputila riječi potpore za ostvarenje ovog projekta. Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Đurđevac Katarina Birta također je poželjela mnogo uspjeha i dobru suradnju.

Prezentaciju o planiram aktivnostima održao je Davor Deskar, direktor tvrtke Draft d.o.o., koja je uspješno izradila ovaj projekt u suradnji s djelatnicama Jedinstvenog upravnog odjela Općine. Projekt traje do 13. lipnja 2021. godine, a partneri su Općine su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, koja je sudjelovala u pripremi projekta, županijske Obrtničke komore i učilišta POUKA.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: www.klostarpodravski.hr