Zamjenik Sobota na otvorenju radionice projekta AAA LEADER – tradicija i kulturna baština u ruralnom području

U četvrtak, 14. rujna u Đurđevcu je svečano otvorena dvodnevna radionica projekta AAA LEADER – tradicija i kulturna baština u ruralnom području, kojoj je prisustvovso i zamjenik župana Darko Sobota.

Projekt je financiran sredstvima Koprivničko-križevačke županije, Saveza Alpe Jadran te LAG-a Podravina, a cilj je istražiti kako je međudjelovanje naroda u ruralnom području Saveza utjecalo na formiranje kulturne baštine u pojedinoj zemlji i na razvoj mogućnosti u turističkoj ponudi.

Zamjenik Sobota zahvalio je uključenima na interesu te je naglasio kako je Županija jedna od najaktivnijih članica Saveza, s brojnim uspješno provedenim projektima.

Rezultat projekta bit će osnivanje partnerstva i međuregionalne suradnje između svake zemlje Saveza Alpe-Jadran, a na radionici se razgovaralo o mogućnostima suradnje te o poticajima razvijanja trustičke ponude.

Radionici su još prisustvovali predsjednik LAG-a Podravina i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, voditeljica LAG-a Podravina Mihaela Lončar, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči te ostali sudionici.

Služba ureda župana