Zamjenik Sobota na otvorenju 19. Međunarodnog sajma poduzetništva „Mesap 2017.“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, od 9. do 11. lipnja 2017. godine na prostoru sajamske dvorane u Nedelišću održava se 19. Međunarodni sajam poduzetništva „MESAP 2017.“, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravina i Prigorja Melita Birčić sa suradnicima te tajnik Obrtničke komore KKŽ Božo Barać.

Riječ je o značajnijoj sajamskoj manifestaciji u Republici Hrvatskoj i široj regiji, koja ima za cilj promociju poduzetništva, razvoj novih partnerstava i međunarodne suradnje, a na rasporedu su stručna predavanja i radionice za poduzetnike, obrtnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva na temu aktualnih natječaja za podmjeru 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“, kao i za mogućnosti financiranja projekata iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.. Također, posjetitelji će moći razgledati izložbu starih vozila i starih traktora marke Steyer, stočarsku izložbu Međimurske te uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Zahvalu svim izlagačima i posjetiteljima uputio je direktor sajma Vitomir Kirić, a PORA, Obrtnička komora i HGK Županijska komora Koprivnica i ove su godine organizirali nastup za 14 poduzetnika i obrtnika s područja Županije, kojima su sufinancirali troškove izlaganja. Nakon svečanog otvorenja, zamjenik Sobota u pratnji predstavnika županijskih ustanova obišao je štandove te izlagačima poželio uspjeh u stvaranju novih poslovnih kontakata.

Služba ureda župana