Zamjenik Sobota na gospodarskom forumu Županije Baranya

U organizaciji Županije Baranya u Pečuhu je održan gospodarski forum pod nazivom „Baranya business forum“ kojemu je prisustvovao zamjenik župana Darko Sobota, predstavnici PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije te županijski poduzetnici – obrt „Stari zanati“, obrt Prima Consalting i Art, tvrtka Ruber d.o.o. te tvrtka Pobis d.o.o.

Na Forumu su se okupili predstavnici političkog života Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te više od 120 gospodarstvenika triju zemalja, a riječ je o drugom trilateralnom susretu na kojem su gospodarstvenici imali priliku uspostaviti kontakte te ostvariti međusobnu suradnju.

Poduzetnici iz naše županije ocijenili su Forum uspješnim, budući da su ostvarili korisne kontakte s drugim poduzetnicima iz sve tri zemlje koji su im važni za poslovanje, a ujedno je to bila prilika za pronalazak potencijalnih partnera iz Mađarske koji su im preduvjet za prijavu na 3. Poziv u okviru Programa B Light – Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020., kojim se sufinancira suradnja malih i srednjih poduzeća iz ovog prekograničnog područja.

Gospodarski forum otvorio je župan Županije Baranya Zoltan Madaras koji je tom prilikom istaknuo kako su zajednički izazovi u gospodarstvu ujedno i prilika za zajednički napredak jer gospodarstvo svih triju država teži sličnom smjeru razvoja, dok je veleposlanik RH u Mađarskoj Mladen Andrlić naglasio kako bi sve tri države trebale zajednički nastupiti oko kreiranja drugačije kohezijske politike i djelotvornije zajedničke poljoprivredne politike.

Služba ureda župana