Zamjenik Pal prisustvovao otvorenju matematičkog natjecanja „Mathema“

U prostorijama Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica održava se matematičko natjecanje „Mathema“ koje je okupilo matematičare s područja cijele Hrvatske, a otvorenju natjecanja prisustvovao je zamjenik župana Ivan Pal.

Na samom početku, prisutnima se obratio ravnatelj koprivničke gimnazije Vjekoslav Robotić koji je u svom govoru poželio svim učenicima puno uspjeha na natjecanju.

Zamjenik Pal istaknuo je kako je ovo najveći skup matematičara u Hrvatskoj i zahvalio svima što su se okupili u ovakvom velikom broju. Na kraju, poželio je svim natjecateljima puno uspjeha na natjecanju, a željama se pridružila i zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec.

Prisutnima se obratila i predsjednica Udruge mladih koprivničkih matematičara Mara Grašić koja je istaknula kako na natjecanju sudjeluju 810 natjecatelja i 200 mentora iz cijele Hrvatske te potom službeno otvorila natjecanje.

Važno je napomenuti da je organizator ovog natjecanja Udruga mladih koprivničkih matematičara, a cilj je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.

Ovaj projekt podržali su Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica.

Služba ureda župana