Zamjenik Pal prisustvovao otvorenju izložbe „110 godina od osnutka gimnazije u Koprivnici“

U organizaciji Muzeja grada Koprivnice, Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica i Udruge Gekoma-Generacije koprivničkih maturanata u Galeriji Koprivnici otvorena je izložba pod nazivom „110  godina od osnutka gimnazije u Koprivnici“, a otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Pozdravnu riječ uputio je predsjednik Udruge Gekoma-Generacije koprivničkih maturanata Ivan Ferenčak  koji je ujedno predstavio rad Udruge i obavijestio prisutne da su do sada izdane već četiri knjige o povijesti gimnazije te da uskoro izlazi i peta knjiga. Zahvalio je Županiji i svima na podršci „jer bez njih ne bi ni ove izložbe bilo“, istaknuo je Ferenčak.

Riječi zahvale uputio je i ravnatelj Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica Vjekoslav Robotić te dodao da je cilj ove izložbe pokazati mladima kako je gimnazija izgledala u povijesti i kako se razvijala do danas. Prisutnima se obratio i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić koji je pohvalio ovu izložbu kao i rad Gimnazije, a zahvalu svima koji su zaslužni za otvorenje ove izložbe uputio je zamjenik Pal naglasivši: „Županija je doista ponosna na našu gimnaziju i na njenu povijest jer svi Vi ovdje znate koliko je ova gimnazija dala vrijednih, marljivih i značajnih ljudi. Za kraj mogu samo reći da je sve ovo ovdje pa i gimnazija danas sinergija svih nas i cijele naše zajednice“.

Posjetitelji izložbe mogu vidjeti slike gimnazije od nastanka pa sve do danas, a izložba ostaje otvorena do 11. rujna nakon čega će dio izložbe biti postavljen u Gimnaziji „Fran Galović” Koprivnica.

Služba ureda župana