Zamjenik Pal prisustvovao manifestaciji „Mladi za mlade“

Povodom Dana Europe i obilježavanja Europskog tjedna, u dvorani Domoljub danas je održana manifestacija „Mladi za mlade“ kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal. Učenici  i profesori koprivničke Srednje i Obrtničke škole te Gimnazije „Fran Galović“ kroz europske projekte i programe mobilnosti posjetili su 21 europsku zemlju, a u nekima od njih obavili i stručnu praksu.

Zamjenik župana Ivan Pal u svom je obraćanju govorio o projektima koji su u okviru Prvog poziva INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. godine, odobreni Obrtničkoj školi i Gimnaziji, u suradnji s PORA-om Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja, a odnose se na prekograničnu suradnju i razmjenu znanja, vještina i iskustava. „Možemo biti primjer drugim školama u Republici Hrvatskoj u prijavi i realizaciji vrijednih projekata. Svim osnovnoškolcima želim uspješne upise u prve razrede srednjih škola, a srednjoškolcima uspješno polaganje završnih ispita i državne mature“, dodao je zamjenik Pal.

Učenici su predstavili Erasmus + projekte u kojima su sudjelovali zajedno s mentorima te što su sve na putovanjima naučili. Školskim projektima nastoje se promovirati razna zanimanja te ujedno upoznati učenike s europskim zemljama, njihovom kulturom, običajima, stranim jezicima i obrazovnim sustavima.

Manifestaciju „Mladi za mlade“, koja se ove godine održava uz potporu  Agencije za mobilnost i programe EU i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica,  pokrenula je koprivnička Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ 2011. godine.

Služba ureda župana