Zamjenik Pal prisustvovao kulturnim događanjima u PŠ Bakovčica

Prošlog petka, 19. veljače u Područnoj školi Bakovčica zamjenik župana Ivan Pal otvorio je izložbu Mirjane Lujić i Josipa Generalića pod nazivom „Jožeku za rođendan“ te manifestaciju Vukovar „Jučer,danas,sutra“.

Učenici Područne škole Bakovčica otvorili su program prigodnim recitacijama o Vukovaru dok je pozdravne riječi uputio zamjenik župana Ivan Pal prisjetivši se stvaranja naše države, ali i života i djela Josipa Generalića.

U prvom dijelu programa autorica izložbe Mirjana Lujić, životna suputnica i prijateljica Josipa Generalića osvrnula se na svoj rad te rekla da od mladosti naginje likovnom izrazu i da se poslije Josipove smrti razbuktala u njoj želja da nastavi njegovo djelo. Posljednja izložba Josipa Generalića održana je u školi Bakovčica pa je želja autorice bila da njemu u čast, u istom prostoru postavi svoju prvu izložbu o kojoj je govorio profesor Pero Markić.

U programu posvećenom Vukovaru obratili su se učitelj Radovan Knežević te profesor Danijel Rehak, predsjednik Društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i predsjednik Hrvatskog centra za istraživanje srpskih ratnih zločina u Vukovaru. Profesor Rehak održao je vrlo emocionalno izlaganje, jer je i sam sudjelovao u obrani Vukovara te devet mjeseci proveo u zatočeništvu. Glazbeni dio programa upotpunili su prijatelji škole i Udruga prijatelja Vlado Dolenec iz Koprivničkih Bregi.

Služba ureda župana