Zamjenik Pal posjetio Školski centar Velenje

Zamjenik župana Ivan Pal i ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić sa suradnicima posjetili su jučer, 10. ožujka Školski centar Velenje u Sloveniji. Posjet je organiziran radi dogovora oko suradnje Obrtničke škole Koprivnica i Školskog centra Velenje o budućoj međunarodnoj suradnji. Tom prilikom domaćini su predstavili svoju Školu, ali i bogato iskustvo u međunarodnoj suradnji na projektima s drugim školama. Završetkom prezentacije o školi djelatnici Obrtničke škole obišli su radionice i praktikume za praktičnu nastavu te razgovarali o uvjetima strukovnog obrazovanja na području Koprivničko – križevačke županije.

U konačnici dogovorena je suradnja na projektima mobilnosti, a Obrtničkoj školi je ovaj projekt drugi po redu u partnerstvu s Školskim centrom Velenje. U siječnju ove godine dogovorena je i suradnja u sklopu KA1 aktivnosti Erasmus+programa za 2016./2017. Organizacijom mobilnosti ustanove razmjenjuju iskustva u radu i razvijaju nove vještine pa je ovaj Projekt izuzetno važan za našu Županiju.

Valja spomenuti da je ŠC Velenje javni odgojno-obrazovni zavod s tradicijom dugom 55 godina u organiziranju praktične nastave, bogatom ostvarenom međunarodnom suradnjom te visokom kvalitetom obrazovanja, a sadrži pet strukovnih srednjih škola, višu strukovnu školu, Međupoduzetnički obrazovni centar i zajedničku stručnu službu s učeničkim i studentskim domom.

Služba ureda župana