Zamjenik Pal otvorio samostalnu izložbu Ivana Andrašića

U Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama zamjenik župana Ivan Pal  svečano je otvorio samostalnu izložbu Ivana Andrašića i promociju monografije o njegovu slikarstvu autorice Božice Jelušić.

Pored brojnih govornika, sve okupljene pozdravio je zamjenik Pal te naglasio kako je Ivan Andrašić jedan od istaknutih autora i promotora naivne umjetnosti. Zahvalio je i organizatoru Muzeju grada Koprivnice te potom službeno otvorio izložbu.

Ivan Andrašić je tijekom svog umjetničkog stvaranja ostvario nekoliko grafičkih mapa u suradnji s eminentnim književnim autorima, ističući se posebice kao sinergijski usklađen ilustrator književnih djela. Do danas je priredio šezdeset samostalnih izložaba, te nekoliko stotina skupnih, diljem Europe, SAD-a i Kanade, a sudjelovao je i na brojnim kolonijama, humanitarnim izložbama te projektima. Pored toga, član je i umjetničko-strukovnih udruga, Društva naivnih likovnih umjetnika Hrvatske i Zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske, a svi posjetitelji mogu razgledati ovu izložbu do 11. srpnja 2016. godine.

Služba ureda župana