Zamjenik Pal otvorio Malu virovsku prkačijadu

Međunarodni festival izvornih kolača „Virovska prkačijada“ započela je održavanjem Male virovske prkačijade koju je svečano otvorio zamjenik župana Ivan Pal.

Cilj ove manifestacije je očuvati tradiciju pečenja sitnih starinskih kolača, a na Maloj virovskoj prkačijadi nastupili su učenici četvrtih razreda osnovnih škola i to iz Osnovne škole Fran Koncelak Drnje, Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac, Osnovne škole Molve, Osnovne škole „prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje te iz Područne škole Ždala.

Manifestacija je održana u maloj sportskoj dvorani Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara, a sve prisutne na samom početku pozdravila je ravnateljica Osnovne škole Marica Cik Adaković koja je istaknula kako je uloga mladih u očuvanju tradicijske baštine iznimno važna.

Održavanje ove manifestacije pohvalio je zamjenik župana Ivan Pal koji je naglasio kako se nada da će se sljedeće godine ovoj manifestaciji priključiti i srednje škole iz Koprivničko-križevačke županije, ali i škole iz drugih županija.

„Virovska prkačijada“ održava se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i županijske Turističke zajednice dok je organizator Općina Virje, suorganizator Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje i Društvo žena Virje, a generalni sponzor je tvrtka „Podravka“.

Služba ureda župana