Zamjenik Pal otvorio izložbu „Slikopisi iz Koprivnice i Rima…“

U sklopu obilježavanja Stepinčevih dana koji se svake godine održavaju od 1. do 10. veljače u Pastoralnom centru župe Blaženog Alojzija Stepinca zamjenik župana Ivan Pal otvorio je izložbu „Slikopisi iz Koprivnice i Rima…“ autora Zlatka Šavora.

Riječi dobrodošlice uputio je prof. Pero Markić te pri tom upoznao sve prisutne s autorom izložbe kao i sa samom izložbom. U svom je govoru posebno naglasio važnu ulogu Rima u povijesti, ali i danas i to u svim segmentima života, a posebice u umjetnosti te zahvalio svima na podršci oko realizacije ove izložbe.

O nastanku ove izložbe govorio je sam autor Zlatko Šavor pri čemu je istaknuo kako mu je ova izložba dvadeseta samostalna izložba koju je s velikim zadovoljstvom posvetio Rimu i Koprivnici dodavši: „Rim je oduvijek bio grad kršćanstva koji svojom umjetnošću, religijom i ljepotom pokazuje nadmoć, snagu i ljepotu dok Koprivnica s druge strane svojim crkvenim tornjevima i parkovima svjedoči kao grad kršćanske vjere, a sve ovo i jest poveznica između ovih gradova zbog čega je ova izložba i nastala“.

Prigodne riječi kao i pohvalu na izložbu uputili su i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice Mišel Jakšić te župnik Ivica Gladoić.

Zadovoljstvo što je Županija ponovno pokrovitelj jedne „ovako divne i značajne izložbe u ovim prostorijama župe Blaženog Alojzija Stepinca“ izrazio je zamjenik Pal istaknuvši: „Ova izložba za mene osobno ima puno simbolike i puno poveznica i od srca čestitam Zlatku na 20-toj izložbi te se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli otvorenju ove izložbe i proglašavam ovu izložbu otvorenom“.

Valja napomenuti da je na izložbi postavljeno ukupno 35 radova koji su nastali u tušu i tuš- pasteli, a izložba se može razgledati do 4. ožujka 2017. godine.

Služba ureda župana