Zamjenik Pal otvorio izložbu „Hrvatska naiva, bogatstvo običaja – Hlebinska škola“

U galeriji Pesci u Pečuhu, zamjenik župana Ivan Pal zajedno s državnim tajnikom za kulturu u Ministarstvu ljudskih resursa Mađarske Péterom Hoppálom svečano je otvorio izložbu „Hrvatska naiva, bogatstvo običaja – Hlebinska škola.“

Prilikom otvorenja, zamjenik Pal je pozdravio sve okupljene te se osvrnuo na dobru suradnju između Koprivničko-križevačke županije i Generalnog konzulata Republike Hrvatske s kojim je zapravo i dogovoren projekt predstavljanja kulturne baštine Koprivničko-križevačke županije u 2016. godini.

Ova izložba, koja će biti otvorena do 12. lipnja, daje presjek najznačajnijih autora prve, druge i treće generacije Hlebinske škole te  okuplja djela iz fundusa Galerije naivne umjetnosti Hlebine, ali i djela koja su posuđena od samih autora, a nastala je u suradnji Koprivničko-križevačke županije, Generalnog konzulata Republike Hrvatske, Muzeja grada Koprivnice i Zsolnayeve kulturne baštine neprofitnog d.o.o.-a.

Za kulturni program pobrinuo se ženski vokalni sastav „Korjeni“ iz Martinaca, a otvorenju su prisustvovale i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač te viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata u školstvu Ana Mušlek.

Ovakav program promocije naive predstavljen je 2013. godine u Marseilleu te već sada postoje daljnji interesi za nastavak promocije u europskim prijestolnicama kulture.

Služba ureda župana