Zamjenik Pal otvorio etno izložbu u Galeriji „Ivan Sabolić“ u Peterancu

U petak, 23. listopada u Peterancu, rodnom mjestu Frana Galovića odana mu je počast polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, a obilježavanje Galovićevih jeseni započelo je u Galeriji „Ivan Sabolić“.

U organizaciji Općine Peteranec, Udruge žena Peteranec i KUD-a „Fran Galović“ te uz potporu Koprivničko-križevačke županije upriličena je etno izložba koju je svečano otvorio zamjenik Pal koji se tom prilikom rekao: „Naša budućnost je prošlost i mi svoju prošlost zasigurno uz ovakvu manifestaciju nikad nećemo izgubiti. Takvi ljudi kao što je bio Galović su kamen temeljac na kojima stojimo svi skupa. Hvala svima koji svake godine ulažu trud i rad da bi se održala ovakva manifestacija“.

Književni festival „Galovićeva jesen“ organizira se u čast književnika Frana Galovića (1887-1914), rođenog u Peterancu kod Koprivnice. U sklopu manifestacije organiziraju se književni susreti, javna čitanja, predstavljanja knjiga, okrugli stolovi, stručni i znanstveni kolokviji, izložbe i predstave.

Otvorenju izložbe su prisustvovali  saborski zastupnik i načelnik općine Gola Stjepan Milinković te Damir Felak predsjednik Županijske skupštine.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.