Zamjenik Pal otvorio 23. Susrete hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U dvorani Domoljub u Koprivnici održan je drugi dio 23. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina kojeg je otvorio zamjenik župana Ivan Pal.

Ova manifestacija održala se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a organizirali su je Hrvatski sabor kulture i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije u suorganizaciji Hrvatskog društva skladatelja ZAMP i Folklornog ansambla Koprivnica.

Riječi dobrodošlice svim prisutnima uputila je predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić te pri tom istaknula: „Drago mi je da je Koprivnica domaćin ovih img_5475mbisera koji dolaze sa svih krajeva Hrvatske jer preko njih prenosimo i širimo našu kulturnu baštinu i tradiciju.“ Posebno se zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji na pokroviteljstvu ovog Susreta kao i Hrvatskom saboru kulture te svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj Susret održi.

Prigodne riječi uoči samog početka Susreta uputio je i zamjenik Pal dodavši: „Nadam se da će se i druge godine ovaj Susret ponovno održati u našoj županiji jer naš kraj, naši folkoloraši te ljubitelji folklora koji uporno i marljivo čuvaju svoju baštinu to i zaslužuju i Županija je na njih neizmjerno ponosna.“ Pored toga, izrazio je zadovoljstvo što ima priliku prisustvovati ovom Susretu te istaknuo: „Izrazito sam sretan jer ono što je najljepše u našoj baštini vidjet ćemo danas od onih koji su najbolji i ovim riječima proglašavam drugi dio ovog Susreta otvorenim.“

Na Susretu je nastupilo ukupno četrnaest izvornih skupina, a osim nastupa u sklopu Susreta je u predvorju dvorane Domoljub bila izložena izložba img_5509mradova Likovne sekcije Podravka 72 i Likovne sekcije Kulturno umjetničkog društva Delovi na temu folklor i kulturna baština.

Pored izložbe, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec predstavilo je Ivanečki vez, nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Ovom Susretu pored zamjenika Pala, prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač kao i brojni drugi ugledni gosti i uzvanici.

Služba ureda župana