Zamjenik Pal otvorio 23. Galovićeve jeseni

Zamjenik župana Ivan Pal otvorio je 23. Galovićeve jeseni, međunarodni festival književnosti koji se održava u čast književnika Frana Galovića.

Ovu manifestaciju Koprivničko-križevačka županija podržava od samih početaka, a zamjenik Pal uputio je čestitke te zahvalu članovima Organizacijskog odbora 23. Galovićeve jeseni kao i svima koji su na bilo koji način doprinjeli da se ova značajna manifestacija održi i ove godine.

Sve okupljene pozdravio je i predsjednik Organizacijskog odbora Marko Gregur kao i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec.

U sklopu manifestacije danas će se u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica, Srednjoj školi i Obrtničkoj školi Koprivnica, Gimnaziji Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Kinu Velebit te u gradskim knjižnicama u Đurđevcu i Križevcima održati književni susreti s autorima, gostima ovogodišnjeg festivala: Peter Šulej, Zbigniew Machej, Bashir Sakhawarz, Božidar Prosenjak, Drago Štambuk, Roland Orcsik, Primož Repar, Božica Brkan te Milan Frčko.

Zadnji dan manifestacije, u subotu, 29. listopada položit će se vijenci na Galovićevu bistu u Peterancu te će se održati završna svečanost u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u sklopu koje će se dodijeliti nagrade „Fran Galović“ i „Mali Galović“.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr