Zamjenik Pal na otvorenju 11. susreta Dječjih vijeća Hrvatske

U prostorijama Doma mladih u Koprivnici u petak 22. svibnja održan je 11. susret Dječjih vijeća Hrvatske. Cilj susreta je bio aktivno sudjelovanje djece na susretu, razmjena iskustava i dobre prakse u radu Dječjih vijeća te nove ideje za poticanje dječje participacije u aktivnostima Dječjih vijeća u gradovima i općinama. Na susretu su sudjelovala Dječja gradska vijeća iz Čakovca, Kutine, Našica, Nove Gradiške, Ogulina, Opatije, Preloga, Pule, Rovinja, Tuhlja, Varaždina, Velike Gorice, Zaboka te ovogodišnji domaćini iz Koprivnice. Susret je održan u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i domaćina Grada Koprivnice te uz suradnju Društva Naša djeca Koprivnica. Susretu je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal koji se prisutnima obratio riječima: „ Drago mi je da mogu prisustvovati jednom ovakvom događaju koji djecu potiče na kreativnost, upoznavanje novih stvari te aktivnosti na svježem zraku kojih sam i sam veliki zagovornik. Dajem veliku podršku ovim projektima i želim puno uspjeha svima koji sudjeluju u njima“.
U sklopu programa koji su pripremili organiziran je takozvani „Mali sajam Dječjih vijeća“ te su djeca i voditelji obilazili punktove, pričali i razmjenjivali informacije ideje i materijale.
Smještaj sudionika, prehrana i radionice za djecu i osiguran je na obližnjem imanju Sunčano selo u pitomom selu Jagnjedovec, u tradicionalnim drvenim kućama podravsko-prigorskog kraja, te malim etnografskim radionicama, uz puno igara te uz zdrave domaće obroke. U sklopu programa koji je održan organizirane su i lutkarske radionice, radionica tradicijskih igara i kreativna radionice.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.