Zamjenik Pal na izložbi LIK 2015 „Posljednja zagonetka“ i proglašenju pobjednika

U petak, 27. veljače u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica održano je proglašenje pobjednika te izložba radova ovogodišnjeg županijskog natjecanja LIK 2015 „Posljednja zagonetka“ kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal. Prisutne je pozdravila ravnateljica Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ Gordana Gazdić – Buhanec koja je čestitala učenicima te se zahvalila Županiji na pruženoj podršci. U svom obraćanju zamjenik Pal poželio je učenicima puno uspjeha na Državnom natjecanju te da ostanu dosljedni u svome stvaralaštvu.
LIK je tradicionalno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna koje organiziraju Ministarstvo obrazovanja i sporta i Agencija za odgoj i obrazovanje. Na županijskom natjecanju Koprivničko-križevačke županije sudjelovale su sve osnovne škole te koprivnička gimnazija. Članovi prosudbenog i organizacijskog županijskog povjerenstva kojeg čine ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec ujedno i predsjednica Povjerenstva, učitelji likovne kulture Ana-Marija Smoljanec – voditeljica Županijskog stručnog vijeća likovne kulture, Lada Gudić te Zvonimir Haramija na Državnu razinu uputilo je deset najboljih likovnih radova. Učenici su razvijali kreativnost, istraživački rad likovnog djela putem analize pop art pravca u maniri stripa pop art umjetnika Roya Lichtensteina istaknula je Smoljanec.
Uslijedila je podjela priznanja koje je uručio zamjenik Pal zajedno sa članovima Povjerenstva, a prva tri mjesta osvojili su Ana Marija Pranjić, Vinko Kamenarić te Antonija Pošta.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.