Zamjenik Ljubić ugostio delegaciju grada Csurga

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u prostorijama Županijske uprave u četvrtak 6. srpnja, održao je prijem za delegaciju grada Csurga u sastavu: gradonačelnik Csurga Janos Füstös, projektna menadžerica Alexandra Beatrix Toth te prevoditelj Tamas Füri.

Zamjenik je gostima poželio dobrodošlicu u ime župana Darka Korena te je naglasio važnost prijateljskih odnosa Mađarske i Hrvatske, kao i odličnu suradnju na projektima u okviru Programa INTERREG V-A Mađarska Hrvatska 2014.-2020. Koprivnička Obrtnička škola, Gimnazija „Fran Galović“ i Osnovna škola Legrad s mađarskim partnerima sudjeluju u projektima obrazovanja, a uskoro će se povezati i  hrvatski i mađarski poduzetnici. Zamjenik je dodao kako ovakvi sastanci doprinose daljnjoj suradnji, povezivanju i novim projektima na dobrobit građana.

Gradonačelnik Csurga Janos Füstös zamjeniku je uputio čestitke na rezultatima lokalnih izbora te naglasio prednosti povezivanja obrazovnih institucija i zajedničkih projekata. Smatra kako i dalje moraju raditi na područjima koja povezuju Mađarsku Hrvatsku, a osim obrazovanja, to su turizam i poduzetništvo. Također je izrazio zadovoljstvo županijskim manifestacijama, a posebno je pohvalio projekt „Pisanica od srca“.

Prijemu su još prisustvovali voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek koji je s gradonačelnikom Füstösom razgovarao o programu izgradnje pograničnih cesta, viša savjetnica za kapitalne projekte u školstvu Ana Mušlek te ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, koja je naglasila kako je ovaj posjet potvrda dugogodišnje prijateljske suradnje, ali i zamašnjak za nove projekte u okviru Programa prekogranične suradnje.

Nakon prijema mađarska se delegacija uputila na radni sastanak na temu pripreme i provedbe zajedničkih EU projekata.

Služba ureda župana