Zamjenik Ljubić u radnom posjetu Osnovnoj školi i Općini Virje

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u utorak, 17. listopada boravio je u radnom posjetu Općini Virje gdje se sastao s načelnikom Mirkom Perokom, kako bi razgovarali o planovima za naredno razdoblje.

Načelnik Perok kazao je kako planira prijaviti manifestacije Virovsku prkačijadu i Martinjske dane na natječaje za prekograničnu suradnju koji se tiču razvijanja gastronomije i turizma, te mu je zamjenik Ljubić ponudio pomoć Koprivničko-križevačke županije i PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja glede pronalaženja partnera s mađarske strane.

Nakon sastanka u Općini, zamjenik je posjetio i Osnovnu školu Prof. Franje Viktora Šignjara, gdje ga je dočekala ravnateljica Marica Cik Adaković te ga upoznala s aktualnim projektima i programima koje provode. Ravnateljica je također najavila stručni skup uz  135. obljetnicu rođenja virovskog akademika Franje Fanceva, koji će se u organizaciji škole i Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu održati 15. studenoga, a Županija će, uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Općinu Virje, biti jedan od pokrovitelja.

Razgovarajući o potrebama škole, zamjenik Ljubić spomenuo je projekt energetske obnove te kako će se nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava krenuti u javnu nabavu. Ovim se projektom planira u proračunatoj energiji za grijanje postići ušteda od 71% te će se škola moći certificirati u energetski razred A, iz sadašnjeg D. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 5.900.078,09 kuna, od čega će se 60%, odnosno oko 3,6 milijuna kuna, sufinancirati sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, dok preostalih 40% treba osigurati prijavitelj, s time da Županija projekt planira kandidirati na natječaj Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Osnovna škola Prof. Franje Viktora Šignjara broji 357 učenika u 20 razrednih odjela, a uz matičnu školu, sastoji se od područnih škola Šemovci, Hampovica i Miholjanec.

Služba ureda župana