Zamjenik Ljubić u posjetu Općini Sveti Ivan Žabno

Na inicijativu načelnika Nenada Bošnjaka i njegovog zamjenika Manuela Markovića, zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima boravio je u posjetu Općini Sveti Ivan Žabno.

Zajedno su obišli vanjski prostor Doma zdravlja, kao i novouređene prostore ispostave Ljekarne Križevci, a kako je kazao ravnatelj Ljekarni Miroslav Anđelić, riječ je o investiciji vrijednoj preko 250 tisuća kuna, financiranoj sredstvima ustanove. Ravnatelj je dodao kako je krajem prošle godine uloženo i u prostor Ljekarne u Križevcima, ukupno 350 tisuća kuna, i to u novi namještaj te potrebne građevinske i elektroinstalacijske radove. Zbog kvalitetnijeg rada ustanove, organizirane su ispostave, poput ove u Svetom Ivanu Žabno, čime se doprinosi uređenosti i većoj dostupnosti sustava zdravstvene zaštite na području Županije.

Važno je napomenuti i kako je Sveti Ivan Žabno jedna od općina koja je uključena u projekt „POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji“, kojim će se uložiti 8 milijuna kuna, između ostalog, u infrastrukturne zahvate u ambulantama u ruralnim područjima.

Nakon obilaska zdravstvenih ustanova, održan je sastanak u zgradi Općine na kojemu je bilo riječi o daljnjim mogućnostima suradnje Koprivničko-križevačke županije i Općine.

Služba ureda župana