Zamjenik Ljubić u Osnovnoj školi Fran Koncelak Drnje otvorio izložbu povodom Svjetskog dana učitelja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja u petak 4. listopada u Osnovnoj školi Fran Koncelak Drnje upriličena je izložba likovnih radova koje su naslikali učitelji škole, a svečano ju je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Kako je na otvorenju naglasio ravnatelj škole Ivan Pikivača, na prvoj grupnoj izložbi portreta kolega i poznatih osoba iz svijeta kulture sudjelovalo je 15 učitelja koji su pokazali svoju kreativnost i likovni talent.

„Ovom smo izložbom dobili vrlo mnogo, a ponajviše zajedništvo i otkrivanje kreativnosti koja leži u nama. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u projektu i radionicama idejnog začetnika, učitelja likovne kulture Marija Dimića koji je iz vas izvukao umjetnički potencijal“, kazao je ravnatelj Pikivača.

Zamjenik Ljubić je čestitao svim učiteljima koji su se odvažili likovno izraziti te je naglasio kako njihovi radovi dokazuju da se imaju čime ponositi.

„Vidi se da posjedujete veliki likovni talent, a ova umjetnička djela na najbolji način govore koliko volite vašu školu te koliko su vam bitni vaše kolege nastavnici. Čestitam vam na hrabrosti što ste se odlučili sudjelovati u radionicama te izložiti radove, posebice jer ste po  prvi puta slikali portrete. Za to treba velika hrabrost koja će se, siguran sam, preliti i na vaše učenike. Škola je poznata po kreativnosti i brojnim projektima na koje smo ponosni i Županija će i dalje podržavati vaš put prema izvrsnosti“, kazao je zamjenik Ljubić te svima čestitao Svjetski dan učitelja.

Prisutnim učenicima i nastavnicima prigodni riječima su se obratili i idejni začetnik izložbe učitelj Mario Dimić te učiteljica Ksenija Varga koji su istaknuli da zadatak crtanja portreta nije bio nimalo lagan te da su neki od učitelja pokazali talent i vještinu koja bi se prepoznala i na Likovnoj akademiji.

Služba ureda župana