Zamjenik Ljubić u Molvama svečano otvorio Galeriju i Etno zbirku

U četvrtak, 5. kolovoza  u Molvama je svečano otvorena Galerija i Etno zbirka, novi prostori koji će čuvati bogatu etno baštinu molvarskog kraja. Prostore je svečano otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić u prisustvu načelnika Općine Zdravka Ivančana.

Uz zamjenika Ljubića i načelnika Ivančana koji su istaknuli važnost očuvanja kulturne baštine, prisutnim uzvanicima obratio se i predsjednik MLK Vladimir Ivančan, nakon čega je i svečano prerezana vrpca novih prostora koji će dodatno upotpuniti turistički sadržaj u Molvama.

Donatori vrijedne zbirke su  Katica Tuba Lončar, Josip Tot, Anka Salaj, Danijela Plemenčić, Vjekoslav Žufika, Blaženka Tot, Biserka Franjo, Tomislav Bublić, Zdravko Tuba, Stjepan Aušperger, Marija Volarić, Marina Hontić, Ljubica Kopričanec te Nenad Posavcu koji su donirali starine i antikvitete te doprinijeli očuvanju kulturne baštine  molvarskog zavičaja. Spomenimo na kraju kako su lijepu večer u Molvama upotpunili i članovi pjevačkog zbora KUD-a Molve koji su za posjetitelje priredili prigodan program.

Izvor: Općina Molve

Služba ureda župana