U Legradu održana svečana sjednica Općinskog vijeća i otvoren 12. Europski piknik

Povodom održavanja „12. Europskog pikinika“ i obilježavanja Dana Općine, u Legradu je u petak, 6.kolovoza upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Snježana Kuzmić, a načelnik Općine Ivan Sabolić zahvalio je svim uzvanicima te predstavio europski projekt. „Širimo mrežu diljem Europe. Zato je stvorena Europska unija. Uspjeli smo dobiti i partnere koji nisu u EU, ali su potpisali pretpristupne ugovore te im želim što brži ulazak“, kazao je Sabolić te napomenuo da će kroz Legrad u iduća tri dana proći 200-injak gostiju.

U ime općinskih načelnika obratio se Stjepan Milinković koji je kazao kako je prijateljstvo kao ruža koju uvijek treba zalijevati. „Jučer smo proslavili Dan pobjede, a ja želim reći da je naša pobjeda da u svakoj sredini napravimo uvjete za život, da sačuvamo ruralna područja, budemo prijatelji i živimo u zajedništvu“, naglasio je Milinković.

Zamjenik Ljubić, ujedno izaslanik premijera Vlade RH Andreja Plenkovića pozdravio je sve prisutne te kazao kako je Legrad primjer općine koja kvalitetnim i timskim radom povlači brojna sredstva EU i Vlade RH. „Radujemo se svakome projektu koji se ovdje odvija. Drago mi je što se tako radi, što se možemo veseliti vašim uspjesima. Vlada RH brine se i o malim sredinama. Dokaz toga je da želimo napraviti da svi žitelji imaju jednake uvjete za život, da imaju dostupan internet, školovanje, vrtiće, prometnu povezanost, posao i ostalo. Čestitke svima na uspješnom periodu. Nadam se da ćemo i iduće godine moći čestitati na uspjesima“, poručio  je zamjenik Ljubić.

Na svečanosti su dodijeljena i javna priznanja za mještane općine Legrad koji su doprinijeli razvoju općine. Zlatnu plaketu – grb Općine Legrad primile su dr. Zlata Trnski Sabolić i učiteljica Osnovne škole Legrad Tamara Marcinjaš, dok je povelja Općine Legrad dodijeljena Ljekarni Horvat vlasnika Zlatka Horvata koji je zahvalio u ime nagrađenih.

U sklopu svečanosti potpisan je Sporazum o suradnji pobratimljenih lokalnih samouprava Općine Legrad i Civilne župe Vila Boa do Bispo iz Portugala, a svečana sjednica zaključena je kulturnom-umjetničkim programom u izvedbi Kulturno-umjetničkog društva Zrin Legrad.

Europski piknik je projekt koji je Općina Legrad prijavila na natječaj za program Europa za građane koji je raspisala Europska komisija. U projektu sudjeluju 22 jedinice lokalne samouprave iz 13 europskih zemalja, a njihovi predstavnici će se do nedjelje družit u Legradu i raspravljati o tome kako Europu učiniti jačom.

Izvor: epodravina.hr

Služba ureda župana