Zamjenik Ljubić u Hlebinama  otvorio izložbu Slavka Stolnika „Sloboda i sklad začudnog kolorizma“

U Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama u subotu je otvorena izložba Slavka Stolnika pod nazivom „Sloboda i sklad začudnog kolorizma“ čime je u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja obilježena i 30. godišnjica Stolnikove tragične smrti, jednog od poznatijih pripadnika tzv. zagorskog kruga naive. Riječ je o prvom samostalnom predstavljanju Slavka Stolnika u Hlebinama koje je upriličeno zahvaljujući uspješnoj suradnji Muzeja grada Koprivnice s varaždinskim kolekcionarom Vladimirom Malogorskim.

Prigodnim govorima ljubiteljima umjetnosti obratili su se ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, kustosica i autorica predgovora kataloga Helena Kušenić, kolekcionar Vladimir Malogorski i načelnica Općine Božica Trnski, a izložbu je ispred Koprivničko-križevačke županije svečano otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je tom prilikom istaknuo važnost promicanja kulture te zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi ove vrijedne izložbe.

Izložbeni postav predstavlja 25 umjetnina koje se mogu razgledati do 27. lipnja 2021. godine, a projekt je realiziran sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

Služba ureda župana