Zamjenik Ljubić u Hlebinama otvorio izložbu Nade Švegović-Budaj

Povodom Međunarodnog dana žena, proteklog je vikenda u Galeriji navine umjetnosti u Hlebinama, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, upriličena samostalna izložba naivne umjetnice Nade Švegović-Budaj pod nazivom „Mit o svjetlu – most prema prirodi i ljudima“.

Izložbu je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić, naglasivši važnost ženskog stvaralaštva, ali i naivne umjetnosti kao kulturnog brenda Koprivničko-križevačke županije. Ujedno je uputio čestitke povodom Međunarodnog dana žena, uz pohvale Muzeju grada Koprivnice na organizaciji ove zanimljive izložbe.

Posjetitelji su mogli razgledati presjek stvaralaštva iz Zbirke naivne umjetnosti Muzeja grada Koprivnice te privatnih kolekcija kroz nekoliko tematskih blokova koji se mogu svesti pod zajedničke nazivnike religije, mitologije i karnevala, a obuhvaćeno je ukupno 34 umjetnina.

Nada Švegović-Budaj rođena je 1951. godine u Koprivnici, slikati počinje 1968. godine, a od sredine 1970-tih godina profesionalno se bavila slikarstvom. Tijekom života ostvarila je velik broj skupnih izložbi te 20-tak samostalnih predstavljanja, a preminula je 2011. godine.

Izložba je otvorena do 11. travnja ove godine.

Služba ureda župana