Zamjenik Ljubić u Đelekovcu otvorio nove prostorije vatrogasnog doma vrijednog preko tri milijuna kuna

U Đelekovcu je danas upriličeno otvorenje novih prostorija vatrogasnog doma DVD-a Đelekovec, a svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je i otvorio novi objekt. Riječ je o obnovi doma koja je realizirana u sklopu projekta financiranog s 3.1 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja RH, dok je Općina uložila 150.000 kuna.

Dom će imati višestruku svrhu, u njemu će prostor za svoje potrebe pronaći i udruge te će  unaprijediti kvalitetu i organiziranost života i vatrogastva koje je u Đelekovcu na visokoj razini, kazala je načelnica Općine Lara Samoščanec.

Prigodnim riječima su se obratili i predsjednik DVD-a Općine Đelekovec Marijan Posavec, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice KKŽ i zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić te na kraju i zamjenik Ljubić koji je čestitao na uspješnoj realizaciji i obnovi objekta poručivši kako će dom uvelike podići razinu življenja na području općine te poželio što manje intervencija tijekom godine.

”Svaka investicija u vatrogastvo i unapređenje zaštite i spašavanja jako je dobra pogotovo kada su to financijska sredstva iz Europske unije, bespovratna sredstva. Zahvala i Općini Đelekovac koja je sufinancirala realizaciju projekta. U svakom slučaju ovo je jedna nova vrijednost u našem vatrogastvu, čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji cijelog projekta i nadam se da će i u budućnosti biti takvih investicija u našoj Županiji”, naglasio je zamjneik Ljubić.

Svetu misu predvodio je vlč. Silvio Košćak koji je potom posvetio vatrogasni dom.

Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma obuhvatila je rušenje i demontažu zidova, podova i krovišta, kao i zidarske, keramičarske, krovopokrivačke, stolarske i soboslikarske radove. Proširene su i dvije postojeće garaže te je izgrađena još jedna, kao i spremište, kotlovnica, sanitarni čvorovi i kupaonica. Na katu je izgrađena i kuhinja te više uredskih prostorija.

Izvor: VZ KKŽ, drava.info

Služba ureda župana